INSPIRA LEADER

Zeleno i digitalno – Inspiracija za ruralna područja
Opatija, 21.-23. travnja 2022.
Hotel Imperial, Zlatna dvorana

.

U organizaciji EUROPE DIRECT Rijeka, a u suradnji s  LEADER mrežom Hrvatske, LAG-om “Terra liburna” i LAGUR-om Vela vrata, u Opatiji će se od 21.-23. travnja 2022. održati konferencija INSPIRA LEADER s ciljem informiranja i predstavljanja  znanja i iskustava o tranziciji prema zelenim, održivim i otpornim zajednicama za građane iz ruralnih područja RH.

Istaknutim temama želi se potaknuti mlade usredotočiti se na podatke, tehnologije i infrastrukturu u jačanje digitalne tranzicije te podržavanju prijelaza na gospodarstvo s malim udjelom ugljika i promicanju prilagodbe na klimatske promjene, prevenciju opasnosti i upravljanje, osigurava očuvanje i zaštitu okoliša te promicanju učinkovitosti resursa svojih ruralnih područja. Interaktivnom radionicom o mogućnostima kreiranja intervencija u okviru Lokalnih razvojnih strategija LAG-ova i FLAG-ova istaknuti važnost podržavanja zelene i digitalne tranziciju u ruralnim i ribarstvenim zajednicama.

INSPIRA LEADER – kao svojevrstan salon zelenih i digitalnih ideja zamišljen je kao mjesto susreta organizatora malih lokalnih zajednica, prvenstveno lokalnih akcijskih grupa, s potpornim i znanstveno-istraživačkim organizacijama, te poduzetnicima koji mogu ponuditi rješenja aplikabilna u ruralnim prostorima.

Konferencija je namijenjena LAG-ovima i FLAG-ovima i njihovim dionicima, poglavito jedinicama lokalne samouprave u njihovu sastavu, te drugim relevantnim dionicima zainteresiranim za uvođenje inovativnih zelenih tehnologija, digitalizaciju i korištenje obnovljivih izvora energije.

Prezentacijama i raspravama predstavit će se sudionicima konferencije prilike i osnovne programske smjernice EU za postizanje ciljeva Europskog Zelenog plana i Zajedničke poljoprivredne politike kroz poticanje i dijeljenje znanja, inovacija i digitalizacije u poljoprivredi i ruralnim područjima, istaknuti važnost tranzicije ruralnih zajednica u otporne zajednice posvećene održivom ili regenerativnom zelenom rastu i energetskoj neovisnosti koristeći digitalne alate, predstaviti praktična rješenja, inovativne proizvode i usluge, ideje, primjere dobre prakse i postojeće inicijative koje će LAG-ovi imati prilike podržati u svojim novim Lokalnim razvojnim strategijama, te dati opće smjernice za kreiranje intervencija sukladnih potrebama svojih područja i stanovnika, a u smjeru facilitacije zelene i digitalne tranzicije u ruralnim područjima, te prepoznati mogućnosti za financiranja aktivnosti usmjerenih na zeleno-plavu i digitalnu tranziciju putem operacija u okviru LRS LAG-ova i FLAG-ova, a posebno usmjerenih na mlade.

Za sudjelovanje na konferenciji možete se prijaviti na e-mail: ana.jerkovic@porin.hr

Podaci za prijavu: ime i prezime, naziv organizacije, broj telefona ili mobitela i e-mail-adresa.

Recent Posts

Održana konferencija INSPIRA LEADER

ByEurope Direct Rijekasvi 2, 20227 min read

Od 21.-23. travnja 2022. u Opatiji se u organizaciji EUROPE DIRECT Rijeka, a u suradnji s  LEADER mrežom Hrvatske, LAG-om “Terra liburna” i LAGUR-om Vela vrata, održala konferencija INSPIRA LEADER s ciljem informiranja i predstavljanja  znanja i…