EUROPE DIRECT RIJEKA OTVARA SVOJ INFORMACIJSKI CENTAR

Europe Direct Rijeka

Sutra, 13. srpnja 2021. u 13 sati svečano otvaramo EUROPE DIRECT Rijeka, informacijski centar koji je dio europske mreže Europe Direct-a i jedan od 10 takvih koji djeluju u Republici Hrvatskoj.

Čast svečanog čina otvaranja imat će Ognian Zlatev, voditelj predstavništva Europske komisiji u Republici Hrvatskoj, a pozdravne riječi uputit će Petar Mamula, zamjenik župana Primorsko-goranske županije, Marko Filipović, gradonačelnik Grada Rijeke i Dario Zorić, direktor Riječke razvojne agencije Porin d.o.o. koja je ujedno i domaćin svečanosti.

Na skupu ćemo istaknuti važne teme za budućnost Europe: novi proračun za razdoblje 2021.-2027. i okvir Europskog zelenog plana te unapređenje zelene infrastrukture kroz predstavljanje projekta Blue and Green City.

Nova generacija Europe Direct informacijskih centara diljem EU-a djeluje u Republici Hrvatskoj putem  deset takvih centara (Rijeka, Čakovec, Koprivnica, Osijek, Slavonski Brod, Karlovac, Zadar, Šibenik, Split, Opuzen) koji predstavljaju važne poveznice između institucija EU-a i građana pružajući pravodobne i objektivne informacije o europskim pitanjima, te nastojeći uključiti građane i u rasprave o trenutačnom stanju Europske unije i njezinoj budućnosti. Zahvaljujući aktivnostima informiranja i uključivanja građana centri će pridonijeti europskoj javnoj sferi i podići svijest o EU-u i njegovim prioritetima, mogućnostima i izazovima s kojima se suočava.