Održana sjednica Izborne skupštine Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Primorsko-goranske županije

LPZ skupština

U prostorima Riječke razvojne agencije Porin d.o.o. Proizvodni park Torpedo, dana 29. prosinca održana je sjednica Izborne skupštine Lokalnog partnerstvo za zapošljavanje Primorsko-goranske županije (LPZ PGŽ), fizički i online. Sudionike skupštine pozdravio je direktor Riječke razvojne agencija Porin d.o.o., Dario Zorić.

Na dnevnom redu sjednice predstavljeni su novoimenovani predstavnici 29 članica, predstavljeno je izvješće o ostvarenim aktivnostima za mandatno razdoblje 2018.-2021. uz osvrt na cjelokupno djelovanje ovog tijela od osnivanja do danas te su izabrani predstavnici članica predsjedništva, upravnog odbora i tajništva LPZ PGŽ.

Za predsjednicu LPZ PGŽ izabrana je dosadašnja predsjednica, Doris Sošić iz Riječke razvojne agencije Porin d.o.o., a dopredsjednici su Andrej Marušić iz Ustanove za obrazovanje odraslih Dante i Željko Marković iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje-Područna služba Rijeka.

U Upravni odbor izabrani su predstavnici sljedećih članica:  Riječke razvojne agencije Porin d.o.o., Ustanove za obrazovanje odraslih Dante, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje-Područna služba Rijeka, Sveučilišta u Rijeci, Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, Centra tehničke kulture Rijeka. Tajništvo LPZ PGŽ čine Riječka razvojna agencija Porin d.o.o., Primorsko-goranska županija, Centar tehničke kulture Rijeka i Hrvatska gospodarska komora-Županijska komora Rijeka.

Doris Sošić  predstavila je aktivnosti LPZ PGŽ, a najveći naglasak stavila je na provedbu Strategije razvoja ljudskih potencijala PGŽ 2015.-2020. i EU projekt LO.PA.Z. PLUS (nositelja RRA PORIN) financiranog iz Europskog socijalnog fonda budući je LPZ PGŽ zadužen za izradu i provedbu Strategije te navedeni projekt koji provodi tajništvo i članice LPZ PGŽ. Istaknuti su rezultati  projekta LO.PA.Z. PLUS u radu s ciljnim skupinama (nezaposleni, žene, mladi, osobe s invaliditetom i dr.) te je tako kroz projekt na raznim aktivnostima sudjelovalo 366 nezaposlenih osoba na području Primorsko-goranske županije od kojih je bilo 165 dugotrajno nezaposlenih osoba (125 žena) koji su prošli razne edukacije za dizanje svojih kompetencija i vještina, 89 osoba je koristilo mjeru za samozapošljavanje i otvorilo svoje vlastito poslovanje (39 žena), dok je 55 osoba pronašlo posao kod poslodavca  (32 žene). U projektu su u aktivnostima edukacije sudjelovali i zaposlenici članica LPZ PGŽ te je tako 65 osoba dodatno steklo nova znanja. U sklopu projekta izrađeni su stručni materijali kao što su: Akcijski plan provedbe Strategije razvoja ljudskih potencijala PGŽ 2015.-2020.; Program poticanja razvoja poduzetništva u PGŽ; Identifikacija deficitarnih zanimanja u PGŽ; Stvaranje koalicije znanja razvoja digitalnih znanja i vještina; Razvoj alata za kadrove u IT sektoru.

Nakon sjednice, predstavnici članica LPZ PGŽ obišli su Proizvodni park Torpedo koji je predstavio direktor Dario Zorić.