Torpedo Days 01- Spajanje novih tehnologija s industrijom

Torpedo Days 01 panel

Dana 17. rujna 2021. godine u Proizvodnom parku Torpedo održan je skup Torpedo Days na temu Spajanje novih tehnologija s industrijom.

Cilj ovog događanja je promocija novih tehnologija i povezivanje različitih industrija i akademskog sektora s novim tehnologijama.

Događanje su otvorili direktor Riječke razvojne agencije Porin Dario Zorić i i zamjenik gradonačelnika grada Rijeke Goran Palčevski. Gospodin Palčevski istaknuo je kako se nove tehnologije u današnje vrijeme zasnivaju na znanosti te kako događaji poput ovog pokazuju na koji način mogu surađivati znanost, tehnologija i različite industrije.

Doris Sošić, voditeljica Europe Direct Rijeka predstavila je smjernice EU za nove tehnologije i moguće izvore financiranja.

Zatim je Tomislav Breški iz Končar-Električna vozila d.d. održao uvodno predavanje na temu Aditivna proizvodnja u industriji.

Torpedo Days 01 predavanje Aditivna proizvodnja u industriji

Nakon uvodnog predavanja održan je panel na temu Spajanje novih tehnologija s industrijom. Voditelj ovog panela bio je Dražen Šimičević iz Vienna Business Agency, agencije koja je prvi kontakt za sva poduzeća koja pokušavaju izgraditi poslovanje u Austriji. Panelisti su bili prof.dr.sc. Marina Franulović s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, doc.dr.sc. Miro Hegedić s Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Lean Startup Hrvatska, Tomislav Breški iz Končar – Električna vozila d.d. i Dario Zorić direktor Riječke razvojne agencije Porin.

U sklopu programa održano je i svečano potpisivanje ugovora o suradnji između Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Riječke razvojne agencije Porin čime će se stvoriti mogućnost za provedbu istraživačkih projekata koji će doprinijeti dodatnom razvoju aditivne tehnologije u realnom sektoru s jedne strane, te omogućiti akademskoj zajednici doprinos u međunarodnom akademskom i istraživačkom svijetu.

Torpedo days 01 potpisivanje ugovora o suradnji RRA Porin i Tehnički fakultet

Na kraju događanja, sudionici su imali priliku obići Proizvodni park Torpedo te se upoznati s mogućnostima koje on nudi svojim korisnicima.

Torpedo Days 01 obilazak Proizvodnog parka Torpedo