Vikend upoznavanja s EU: Putovanje kroz 30 godina jedinstvenog tržišta i Europe.Coffe Tour u Rijeci!

Posredstvom EUROPE DIRECT Rijeka i Riječke razvojne agencije Porin, Rijeka će ovog vikenda, u subotu i nedjelju, 16. i 17. ožujka, ugostiti dvije jedinstvene manifestacije koje promoviraju pojedine programe i inicijative Europske unije.

Tako će Riječanke i Riječani ovu subotu i nedjelju moći obići manifestaciju “Obilazak jedinstvenog tržišta EU-a”, a u nedjelju se događanju pridružuje i jedinstveni „Europe.Coffe Tour“. Inače, Rijeka je prvi grad koji će iste dane ugostiti obje manifestacije pa vrijedi iskoristiti ovu priliku. Sva događanja će se odvijati na Trgu 128. brigade HV.

“Obilazak jedinstvenog tržišta EU-a”, subota i nedjelja, 16. i 17. ožujka od 10 do 19 sati, Trg 128. brigade HV

S preko 447 milijuna građana i 23 milijuna poduzeća, jedinstveno tržište EU-a ponosno se ističe kao najveće jedinstveno tržište na svijetu. Danas, dok obilježavamo njegovu 30. godišnjicu, imamo priliku osvrnuti se na ostvarene rezultate i suočiti se s novim izazovima. Tijekom proteklih tri desetljeća, jedinstveno tržište EU-a omogućilo je slobodno kretanje ljudi, robe, usluga i kapitala unutar granica Europske unije. To nije samo postignuće za sebe, već je jedno od najvećih dostignuća Europske unije koje je ojačalo njezin položaj u globalnom gospodarstvu. Fascinantno je saznati da čak 15% svjetske trgovine robom dolazi iz EU-a.

Građani Europske unije sada mogu studirati, živjeti, kupovati, raditi i umiroviti se u bilo kojoj državi članici, dok istovremeno mogu uživati u proizvodima iz cijele Europe. Međutim, važno je stalno unaprjeđivati i poboljšavati funkcioniranje jedinstvenog tržišta, s obzirom na njegovu ključnu ulogu u rješavanju trenutnih i budućih izazova u Europi.

Oba dana bit će obogaćena interaktivnim instalacijama koje će vam omogućiti da otkrijete kako jedinstveno tržište EU-a utječe na vaše živote. Tu su i razne aktivnosti, igre, prilika za snimanje fotografija te nagrade koje možete osvojiti!

„Europe.Coffe Tour!“,  nedjelja, 17. ožujka od 10 do 14 sati, Trg 128. brigade HV

Zamislite se kako uživate u šalici kave dok razgovarate sa stručnjacima, postavljate pitanja o Europskoj uniji i aktivno sudjelujete u raspravama o njezinoj budućnosti, ali i da bolje razumijete važnost Europske unije u vašem svakodnevnom životu.

Za više informacija o dvije manifestacije koja će Rijeka ugostiti 16. i 17. ožujka i djelovanju EUROPE DIRECT Rijeka slobodno nam se obratite na e-mail ed-rijeka@porin.hr.