Torpedo Days 02– Primjena pametnih rješenja u različitim industrijama

Dana 15. prosinca 2021. godine održan je drugi po redu Torpedo Days skup. Skup je održan u Proizvodnom parku Torpedo, a tema je bila Primjena pametnih rješenja u različitim industrijama.

Tema pametnih gradova i pametnih rješenja u različitim industrijama privukla je brojne posjetitelje u Proizvodni park Torpedo pa se i tražilo koje mjesto više!

Na početku skupa zainteresiranu publiku pozdravili su Dario Zorić, direktor Riječke razvojne agencije Porin d.o.o., viša savjetnica viša savjetnica za razvoj i gospodarstvo Grada Rijeke, Nataša Zrilić, te Doris Sošić, voditeljica centra Europe Direct Rijeka.

Doris Sošić predstavila je smjernice EK za održivo gospodarstvo i društvo s naglaskom na konkurentno i inovativno gospodarstvo.

Dario Zorić najavio je kako će Torpedo Days postati tradicionalno događanje koje će se održavati nekoliko puta godišnje kako bi se na taj način što više promoviralo nove tehnologije i zainteresiralo što veći broj ljudi.

Slijedilo je predavanje menadžera prodaje u novim poslovnim područjima, Ericcson Nikola Tesla d.d. i tehničkog koordinatora CEKOM Rijeka (Smart Ri d.o.o.) Damira Medveda na temu AI, ML i BigData u kontekstu pametnih gradova – prilika za međusektorsku suradnju koje je iznimno zainteresiralo prisutnu publiku.

Predavanje Damir Medved pametni grad Torpedo days
Damir Medved predavanje na temu AI, ML, BigData u kontekstu pametnih gradova

U predavanju je istaknuo kako je Grad Rijeka već treći put izabrana za „najpametniji grad“  te kako se ulažu dodatna sredstva kako bi postao još pametniji. Također, pozvao je sve zainteresirane na ciklus predstavljanja pod nazivom Pametni gradovi i općine koji će se održati u siječnju i veljači 2022. godine.

Nakon predavanje uslijedio je panel pod nazivom Primjena pametnih rješenja u različitim industrijama na kojem su sudjelovali uz Damira Medveda, Luka Bracanović iz tvrtke E-glas, Igor Felc, osnivač REEV Electric i Mateo Starčević Filipović, direktor BrightDock & Huuk.

Torpedo days panel panelisti
Direktor Riječke razvojne agencije Dario Zorić s panelistima Damirom Medvedom, Lukom Bracanovićem, Igorom Felcom i Mateom Starčević Filipovićem

Panelisti su predstavili na koji način koriste pametna rješenja. Pa je tako Luka Bracanović predstavio Kokolingo, digitalnu logopedsku vježbenicu koju mogu koristiti roditelji djece s artikulacijskim poremećajima kako bi vježbali govor sa svojom djecom ili logopedi u provođenju terapija.

Igor Felc govorio je o svom poslovanju i projektu na kojem radi, a to je Hybrid kit koji se može ugraditi u neki neelektrični automobil i učiniti ga hibridnim ili plug-in hibridnim automobilom.

Mateo Starčević Filipović predstavio je novu društvenu mrežu za mlade – Huuk. Huuk je društvena mreža koja povezuje ljude prema interesima i lokaciji. Primarna uloga ove društvene mreže je povezivanje ljudi koji se ne poznaju (ali ne za spoj kao što je to Tinder) kako bi se spontano družili.

Damir Medved naglasio je kako je dobra infrastruktura temelj za svaki pametan grad te da je uvijek potrebno krenuti upravo od rješavanja i poboljšavanja infrastrukture kako bi projekt pametnog grada bio uspješan.

Nakon panela sudionici su obišli Proizvodni park Torpedo gdje su imali priliku vidjeti industrijsku opremu za aditivnu tehnologiju odnosno 3D skener, 3D printere i opremu za 3D modeliranje, a održana je i demonstracija rada opreme.

Zahvaljujemo se svim sudionicima Torpedo Days 02 i veselimo se idućim događanjima!