Objavljen natječaj „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2023″

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je natječaj „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2023“ (European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2023).

EEPA je priznanje kojim Europska komisija svake godine nagrađuje uspjeh javnih tijela i javno privatnog partnerstva u poticanju poduzetništva i malog gospodarstva širom Europske unije. Ova nagrada pokrenuta je kako bi se kroz primjere najboljih politika i praksi otvorile nove mogućnosti za lokalnu i regionalnu razinu s ciljem razvoja poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama.

Od 2006. godine Europska nagrada za promicanje poduzetništva nagrađuje izvrsnost u promicanju malog poduzetništva na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini. Ciljevi nagrade su priznavanje uspješnih aktivnosti i inicijativa za promicanje poduzetništva, izlaganje i dijeljenje primjera najbolje politike i primjera poduzetništva, povećanje svijesti o ulozi poduzetnika u europskom društvu te poticanje i promicanje potencijalnih poduzetnika.

U natječaju za dodjelu EEPA 2023 nagrade sudjeluje 27 država članica Europske unije i zemlje pridružene COSME programu.

Natječaj je otvoren za nacionalne organizacije, gradove, općine, regije i zajednice, javno-privatna partnerstva tijela javne vlasti i poduzetnike, obrazovne programe te poslovne organizacije.

Kandidati se svojim projektima/inicijativama natječu za EEPA 2023 nagradu u jednoj od ukupno šest propisanih kategorija natjecanja:

 1) Promicanje poduzetničkog duha,

2) Ulaganje u poduzetničke vještine,

3) Potpora digitalnoj tranziciji,

4) Poboljšanje poslovnog okruženja i potpora internacionalizaciji poslovanja,

5) Podupiranje održive tranzicije i

6) Odgovorno i uključivo poduzetništvo.

Kako sudjelovati?

Na portalu Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja dostupne su sve informacije vezane za natječaj. Prijave se moraju odnositi na nedavne projekte/inicijative koji su uspješno završeni, a trajali su najmanje 15 mjeseci ili postojeće projekte/inicijative koji su još uvijek u tijeku ali se uspješno provode te je mjerljiv njihov rezultat/utjecaj na razvoj npr. grada/općine u razdoblju od petnaest mjeseci.

Prijava se dostavlja na hrvatskom jeziku, elektroničkim putem do 26. svibnja 2023. godine.

Više informacija o Europskoj nagradi za promicanje poduzetništva, dostupno je na ovoj poveznici.

Prijavni obrazac može se preuzeti ovdje, a upute za prijavu ovdje.