Kreativne Sinergije: mogućnosti EU financiranja kulturnih i kreativnih sektora

Deskovi Kreativne Europe iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Mađarske udružili su snage kako bi potaknuli prekograničnu suradnju i umrežavanje kulturnih dionika razmjenom iskustava i dobrih praksi u susjedstvu.

U suradnji s Tematskom koordinacijskom točkom za umjetnost i kulturu Saveza Alpe-Jadran, Deskovi Kreativne Europe organiziraju zajedničko online događanje pod nazivomKreativne Sinergije: mogućnosti EU financiranja u kulturnom i kreativnom sektoru s ciljem razmjene iskustava i dobrih praksi u prekograničnim suradnjama u alpsko-jadranskoj regiji, s naglaskom na programe Kreativna Europa i Interreg. Online događanje održat će se u četvrtak 13. listopada 2022. godine s početkom u 14:00 sati.

Deskovi Kreativne Europe predstavit će informacije vezane uz nadolazeći poziv za europske projekte suradnji 2023 dok će Tematska koordinacijska točka za umjetnost i kulturu Saveza Alpe-Jadran izvijestit o trenutno otvorenom pozivu za dostavu prijedloga kulturnih projekata. Korisnici sredstava programa podijelit će svoja iskustva i dobre prakse, s fokusom na različite aspekte međunarodne suradnje.

Događanje će biti na engleskom jeziku.

Za prisustvovanje događanju potrebno je registrirati se putem poveznice ovdje.

O  KREATIVNIM SINERGIJAMA

U prošlom programskom razdoblju Deskovi Kreativne Europe Hrvatske, Slovenije, Austrije i Mađarske pokrenuli su ciklus događanja pod nazivom Kreativne Sinergije (Creative Synergies). Zajednička aktivnost Deskova inicijalno je pokrenuta kako bi potaknula umrežavanje partnera i promišljanje projektnih ideja za natječaje u okviru programa Kreativna Europa.

PROGRAM

Dio I (14:00 – 15:00)

  • Uvodna riječ
  • Predstavljanje Vodiča kroz mogućnosti financiranja CulturEU (Europska komisija – DG EAC, tbc)
  • Predstavljanje programa Kreativna Europa s naglaskom na nadolazeći poziv za europske projekte suradnji 2023(CED Hrvatska, Slovenija, Austrija i Mađarska)
  • Predstavljanje projekata dobrih praksi u programu Kreativna Europa (intervjui s izlagačima, praktična iskustva i iskustva iz prve ruke)

PAUZA

Dio II (15:00 – 16:00)

  • Predstavljanje Saveza Alpe-Jadran i programa financiranja (Tematsko koordinacijsko tijelo za umjetnost i kulturu)
  • Interreg: predstavljanje programapr u okviru projekta Danubes Archeological Landscapes s područja digitalizacije i održivog turizma
  • Umrežavanje i konzultacije u razdjelnim sobama (Breakout room):
  • Kreativna Europa & CED AT, SI, HU, HR
  • Interreg & Savez Alpe-Jadran