Prezentacija KUBO robotike: ‘Screen free’ učenje programiranja u sklopu redovne nastave

Pozivamo vas da nam se pridružite u četvrtak 15. rujna na predstavljanju modernog didaktičkog programa koji će obogatiti nastavu u školama, a učenicima pružiti znanje koje će im trebati u budućnosti.

Jednostavan je za korištenje, ne zahtijeva predznanje i nudi neograničene mogućnosti međupredmetnog povezivanja. 

Učitelji su vjerojatno već isprobali razne mogućnosti za razbijanje monotonije tradicionalnih lekcija. Sigurni smo da su već razmišljali o tome kako modernizirati svoj pristup i svojim učenicima ponuditi nešto više. Učenje računalnog razmišljanja u ranoj dobi je jedna od mogućnosti. Saznajte kako ga kreativno integrirati u ustaljeni način podučavanja s alatom za učenje koji ne zahtijeva prethodno znanje programiranja. 

Predstavljamo vam KUBO robotiku, namijenjenu djeci od 4 do 10+ godina pomoću koje možete obogatiti nastavu jer pruža neograničene mogućnosti međupredmetnog povezivanja. Kroz proces igrifikacije učenicima predajete gradivo propisano nastavnim planom i programom, a ujedno ih podučavate računalnom razmišljanju na nesvjesnoj razini. Takav način razmišljanja kasnije omogućuje bolje razumijevanje funkcioniranja suvremenih tehnologija. 

KUBO robotika implementirana je u više od 40 zemalja svijeta. Prisutna je u 30 osnovnih škola u Sloveniji, a osposobljeno je već više od 300 učitelja i stručnih suradnika za samostalno korištenje. 

Sada KUBO dolazi i u hrvatske škole. Budite među prvima, koji ćete ga imati priliku isprobati! 

Predstavljanje organiziramo u sklopu događanja Torpedo Days 03 te će ga održati Podjetniški inkubator Kočevje.

Pridružite nam se na prezentaciji KUBO robotike, koja će se odviti na lokaciji 

  • Riječka razvojna agencija Porin (Milutina Barača 62, Rijeka) 
  • u četvrtak, 15.9.2022, 
  • Od 12 do 13 sati. 

Zbog same organizacije događaja molim vas da nam potvrdite najkasnije do srijede, 14. rujna. 

Prijaviti se možete OVDJE. 

Jednostavno kao slagalica 

KUBO robotika jednostavna je poput slagalice. Programiranja se radi slaganjem pločica za usmjeravanje s naredbama koje dovode robota od točke A do točke B. Na isti način učenici oponašaju funkciju, petlju ili potprogram. Osnovno znanje se kasnije može nadograditi dodatnim paketima Coding + i Coding ++ koji omogućuju naprednije funkcije programiranja. 

Za implementaciju KUBO robotike učiteljima nije potrebno predznanje programiranja. Dovoljno je samo malo mašte i želje da u svoju nastavu unesete malo moderne tehnologije. 

Prilagođeno za korištenje u učionicama 

KUBO robotika namijenjena je za korištenje u redovnoj nastavi, u produženom boravku i kao slobodna aktivnost. Dok robot KUBO putuje kroz zanimljive priče, školarci uče novo gradivo ili učvršćuju postojeće znanje. Implementacija KUBO robotike najčešće se radi u paru. Time se potiče timski rad i jačaju temeljne vještine 21. stoljeća kao što su komunikacija, suradnja, kritičko mišljenje i kreativnost. 

Zašto baš KUBO robotika? 

Prije svega, KUBO robot je: 

– idelane veličine za korištenje na manjim školskim stolovima, 

– nema ometajuće svjetlosne i zvučne efekte, 

– uči osnove programiranja kroz igru, ali bez korištenja računala, 

– potiče mlađe generacije na razvoj vještina 21. stoljeća, 

–  simpatičan je i prikladan i za dječake i djevojčice 

Želimo da vaši osnovnoškolci imaju iste mogućnosti kao oni u tehnološki najrazvijenijim zemljama. Zato nastojimo ovu metodu nastave predstaviti što većem broju hrvatskih škola.