Culture moves Europe

Culture moves Europe je program financiran sredstvima programa Creative Europe od strane Europske unije te je implementiran pri Goethe-Institutu.

Ovaj program namijenjen je organizacijama, umjetnicima i djelatnicima u kulturi koji pruža sredstva za mobilnost u 40 europskih zemalja. Program je nastavak uspješno provedenog pilot projekta Portunus koji je trajao u periodu od 2018. do 2022.

Sektori koji se ubrajaju u program mobilnosti su arhitektura, kulturna baština, dizajn kao i modni dizajn, prevođenje, glazba, scenska umjetnost te vizualna umjetnost.

Budžet iznosi 21 milijun eura te se odnosi na oko 7 tisuća umjetnika, djelatnika u kulturi i domaćinskih organizacija u vremenskom periodu od 2022. do 2025. godine.

Dvije vrste zajmova

1. INDIVIDUAL MOBILITY ACTION

Ova vrsta namijenjena je pojedincima koji putuju između 7 i 60 dana ili grupama od maksimalno 5 osoba koje putuju između 7 i 21 dan.

Otvoreni pozivi dostupni su svake godine između jeseni i proljeća.

Rok za prijavu 31. svibnja 2023. godine.

Više informacija pronađite na poveznici.

2. RESIDENCY ACTION

Namijenjen organizacijama i ostvarenim pojedinim umjetnicima odnosno registriranim kao pravne osobe koji su već upoznati sa organiziranjem i ugošćavanjem ostalih umjetnika ili djelatnika u kulturi.

Rok za prijavu 15. lipnja 2023. godine.

Više informacija pronađite na poveznici.