[NAJAVA] KONFERENCIJA INSPIRA LEADER 2: Inspiracija za pametne zajednice

U Mošćeničkoj Dragi će se od 24.-26. svibnja ove godine održati konferencija INSPIRA LEADER 2, u organizaciji LEADER mreže HrvatskeLAG-a “Terra liburna”LAGUR-a Vela vrata i EUROPE DIRECT Rijeka u sklopu Riječke razvojne agencije PORIN.

Konferenciji će prethoditi, 24. svibnja, radionica za LAG-ove u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Nacionalne ruralna mreže u suradnji s LEADER mrežom Hrvatske, Hrvatskom mrežom za ruralni razvoj, Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te LAG-om „Terra liburna“.

FORMAT KONFERENCIJE

INSPIRA LEADER je neformalna, visoko interaktivna konferencija zamišljena kao mjesto za predstavljanje ideja, koncepata i poduhvata u kratkim izlaganjima od po 15 minuta, nekoliko key-note predavanja (do 30 minuta trajanja), 2 panel rasprave, 10-minutni Blitz talks i Digital Breaks uz digitalne suradničke alate.

  • PAMETNE ZAJEDNICE

Konferencija ima za cilj predstaviti znanja i iskustava o tranziciji prema zelenim, održivim i otpornim zajednicama za građane iz ruralnih područja RH te potaknuti lokalne dionike na implementaciju inovativnih rješenja i tehnologija za prijelaz prema kružnom gospodarstvu.

EUROPSKA GODINA VJEŠTINA

Kako bi ruralne i ribarske zajednice mogle započeti svoj put spram pune zelene tranzicije, neophodno je lokalnim dionicima pružiti dodatna znanja i približiti im nove okvire za provedbu njihovih projekata, kao i pružiti uvid u setove vještina kojima će, u narednom razdoblju, morati ovladati, pa je INSPIRA LEADER i mjesto gdje će se obilježiti Europska godina vještina.

  • SALON PAMETNIH IDEJA

Tijekom konferencije održavati će se i izložbeno-promidžbeni Salon pametnih ideja gdje će sudionici moći, iz prve ruke, vidjeti inovativne proizvode, usluge i uspješne projekte te upoznati pokretače zeleno-plave i digitalne tranzicije u Republici Hrvatskoj. Za sudionike će biti omogućene test vožnje električnih automobila, demonstracije opreme i mehanizacije.

  • EV TEST DRIVE i DEMONSTRACIJE

Za sudionike će biti omogućene test vožnje električnih automobila, demonstracije opreme i mehanizacije.

NE PROPUSTITE DIGITALNI VAL Innovation Bootcamp Europskog centra za digitalne inovacije EDIH Adria

Bootcamp je velika novost ove INSPIRA LEADER. EDIH Adria umjetnu inteligenciju i računarstvo visokih performansi fokusira na sektore zdravlja i kvalitete života (uključujući zdravstveni turizam), prijevoza i mobilnosti (s posebnim naglaskom na maritimni sektor) te energije i održivog razvoja, a tijekom Bootcampa 15 sudionika iz Jadranske Hrvatske moći će saznati kako do 50.000 eura potpore po poduzeću/instituciji, koje se isporučuju u obliku usluga konzorcija EDIH Adria.

  • INSPIRA LEADER Warm-up EXPERIENCE TERRA LIBURNA

U srijedu 24.05. u popodnevnim satima organiziran je neformalni susret “Ćakula na kafe” s lokalnim dionicima. Nastavlja se s Liburnijskom večerom gdje će domaćin LAG “Terra liburna” obilježiti 10 godina rada, te nagradnom igrom. Za kraj večeri slijedi RETRO BEACH PARTY uz DJ-a i neograničeno piće za sve sudionike PLUS i GOLD kotizacije.

  • STAND-UP SHOW

U četvrtak, 25.05.2023., večernji program ispunit će vesela ekipa stand-up komičara.


Program je dostupan ovdje.

Sudjelovanje na predavanjima iz programa je besplatno za sve sudionike.

Detaljnije pročitajte na www.lmh.hr.