Povjerenica Ferreira u Hrvatskoj i Sloveniji raspravljat će o sporazumima o partnerstvu za razdoblje 2021. – 2027.

Povjerenica za koheziju i reforme Elisa Ferreira sutra je u Ljubljani, Mariboru i Murskoj Soboti na svečanosti povodom pokretanja Sporazuma o partnerstvu sa Slovenijom za razdoblje od 2021. do 2027. Sastat će se s premijerom dr. Robertom Golobom, ministrom razvoja i europske kohezijske politike dr. Aleksandrom Jevšekom i ministricom poljoprivrede, šumarstva i prehrane Irenom Šinkom. Konferencija za medije održat će se 28. rujna u 17.00 sati u dvorcu Ljubljana.

Povjerenica Ferreira 29. rujna posjetit će projekte koji se financiraju u okviru kohezijske politike: superračunalo Vega na Institutu za informacijsku znanost u Mariboru, projekt INNOVUM koji se planira na Sveučilištu u Mariboru, gdje će razgovarati s mladima o održivoj budućnosti mladih u EU. Povjerenica će posjetiti i romsko selo Pušča.

U poslijepodnevnim satima istog dana, povjerenica Ferreira doputovat će u Zagreb gdje će se sastati s premijerom  Andrejem Plenkovićem i ministricom regionalnog razvoja i EU fondova Natašom Tramišak  te sudjelovati na posebnoj sjednici Vlade na kojoj će biti službeno predstavljen Sporazum o partnerstvu s Hrvatskom za razdoblje od 2021. do 2027.